РФ може стати посередником у переговорах України та ЄС щодо зони вільної торгівлі

Читать на русском
У вересні пройдуть тристоронні перемовини між представниками України, Російської Федерації та Європейського Союзу з питаннь утворення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Учасником перемовин щодо зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом стане Росія.

Відповідна тристороння зустріч запланована на вересень цього року, заявив у середу міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, Клімкін заявив, що наступні тристоронні консультації в форматі Україна-ЄС-РФ зі створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом заплановані на вересень. «Наступні консультації пройдуть на міністерському рівні», – уточнив він.

Нагадаємо, вимога виступати третьою стороною переговорів під час укладення угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС лунає з боку Москви вже давно. Так, у квітні перший заступник міністра економічного розвитку РФ Олексій Лихачов зазначив, що зазначений договір матиме негативні економічні наслідки для Росії, тож Кремль висунув вимогу внести низку змін до угоди про ЗВТ між Україною та ЄС.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: