Чергова ескалація конфлікту на Донбасі стане катастрофою для самої Росії – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Провокації на Донбасі, в тому числі й з наближенням Дня Незалежності, будуть систематичними, але не стануть всеосяжними.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи заяву Георгія Туки про те, що причиною наступу бойовиків на Донбасі може бути зрив створення мережі логістичних центрів на лінії розмежування.

«Зрив створення логістичних центрів – занадто дрібна причина для того, щоб вводити батальйонні групи, нести витрати та втрати. Проблема полягає в тому, що Росія намагається, але не може нав'язати Україні утримування її анклавів і паралізувати нашу зовнішню політику. Але ця ескалація буде трохи лімітована й не стане всеосяжною по всіх фронтах, інакше це катастрофа для самої Росії», – розповідає політолог.

На його думку, на майбутніх виборах у США може перемогти хтось більш вагомий і сильний, ніж Обама. Другий варіант розвитку подій – сама ситуація підштовхне Обаму до радикальних заходів.

«До Дня Незалежності провокації будуть не глобальними, але систематичними, тому що мета Росії – розв'язати громадянську війну або створити хоча б її видимість. Росія хоче дестабілізувати ситуацію в Україні так, щоб їй за це нічого не було. Однак санкційна політика Європи продовжиться, особливо після того, як європейські депутати вийдуть з відпусток. Як тільки ціна зросте, Росія буде змушена послабити свою агресію», – пояснює Олександр Палій.

Відзначимо, у Генштабі ЗСУ заявили, що загострення ситуації на Донбасі пов'язане з присутністю заступника командувача сухопутних військ РФ генерал-полковника Олександра Ленцова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: