5 вересня в Україні стартує місцева виборча кампанія

Читать на русском
У Центральній виборчій комісії оприлюднили календарний план заходів проведення місцевих виборів в Україні.

Центральна виборча комісія України оприлюднила календарний план, згідно з яким місцева виборча кампанія в Україні розпочнеться 5 вересня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

При цьому, висування кандидатів у депутати місцевих рад, а також на посаду сільських, селищних, міських голів і старост почнеться тільки з 21 вересня.

Маніпулювання виборцем: що містить новий закон про вибори? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що Президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори.

Згідно з планом, офіційне оголошення про старт виборчої кампанії ЦВК повинен зробити не пізніше 30 серпня, а до 4 вересня включно – визначити кількість одномандатних виборчих округів. Відповідно до закону про місцеві вибори, кількість одномандатних округів в межах відповідних багатомандатних округів, у яких проводитимуться вибори депутатів обласних, районних, міських і районних у місті рад на основі пропорційної системи з відкритими списками, повинна дорівнювати кількості депутатів у відповідній раді.

Кількість же депутатів у місцевих радах буде залежати від чисельності населення кожної конкретної територіальної одиниці. У населених пунктах, де проживає до 1 тис. осіб, кількість депутатів складе 12 чоловік, там же, де кількість населення перевищує 2 млн – 120 депутатів.

Список партій, які візьмуть участь у місцевих виборах, Центрвиборчком опублікує до 20 вересня. Вони у свою чергу повинні будуть подати в ЦВК кандидатури для включення до складу тервиборчкомів у період з 26 серпня по 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: