Генштаб ЗСУ дав добро на використання засобів вогневого ураження на Донбасі

Читать на русском
У зв'язку з масованими обстрілами позицій українських військових на сході, Генеральний штаб ЗСУ дав офіційну згоду на вогневу відповідь сепаратистам.

У зв'язку зі зростанням інтенсивності обстрілів позицій українських військових на сході, Генеральний штаб Збройних сил України дозволив силам АТО використовувати засоби вогневого ураження для відбиття атак супротивника.

Про це стало відомо в ніч проти вівторка, 11 серпня, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, у Генштабі повідомили, що минулої ночі близько 400 бойовиків за підтримки артилерії і бронетехніки намагалися відтіснити сили АТО з їхніх позицій. Українські бійці атаку відбили.

«Штаб АТО, керівництво Генерального штабу задіяли всі можливі шляхи щодо припинення протиправних дій бойовиків, але адекватної відповіді з боку бойовиків не надійшло, вони продовжували вести вогонь по позиціям сил АТО. Про вказані факти встановленим порядком були поінформовані співробітники Київського офісу ОБСЄ, наглядачі зі складу спостережної місії ОБСЄ, представники Російської Федерації, які беруть участь у роботі Спільного Центру з контролю та координації. Відповідну інформацію було передано через МЗС України нашим західним партнерам», – зазначають у командуванні ЗСУ.

Гроші замість зброї: США виділять Україні $500 тис. на фінансування армії й НацгвардіїУряд Сполучених Штатів Америки надасть українським силовикам додатково понад 500 тис. дол., у т. ч. – на фінансування тренувань бійців ЗСУ й Національної гвардії на Яворівському полігоні.

Військові також додають, що залишають за собою право на адекватну відповідь противнику – підрозділи на передовій отримали відповідний дозвіл.

«Ми залишаємо за собою право адекватно протидіяти викликам бойовиків, у тому числі із застосуванням засобів вогневого ураження. Військові частини сил АТО, які виконують бойові завдання на передовій, отримали відповідні дозволи», – попередили в Генштабі.

Також відомо, що увечері 10 серпня масованим атакам піддалися позиції 72 бригади ЗСУ, про що військові оперативно доповіли Президенту.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: