Об'єднання з «БПП» не гарантує Кличку перемогу – експерт

Читать на русском
Віталій Кличко

Глава держави успішно використовує політичну структуру партії «УДАР» у власних інтересах, зокрема, забравши головний партійний актив працювати на Банкову.

Про це в коментарі в рамках спеціального проекту «ОБРАНІ» активістам «Слова і Діла» розповіла політолог Олександра Решмеділова.

«Альянс з «БПП» для Віталія Кличка, за великим рахунком, є підніжкою в політиці та черговим свідченням відсутності у нього стратегічного мислення та вміння маневрувати», – говорить експерт.

За її словами, чинний мер вже вкотре поступився власними інтересами.

«Серед попередніх назв майбутнього об'єднаного проекту фігурує варіант «Об'єднання «Солідарність-УДАР», що дозволяє навіть за назвою зрозуміти, як змістяться акценти. До того ж, розподіл місць у майбутньому списку за принципом 30% – «УДАР», 70% – «БПП» лише підкреслює реальний стан мера в цьому союзі», – зазначає Решмеділова.

Віталій КличкоМіський голова Києва

Плюс до всього, на думку експерта, домовленості з пропрезидентською партією зовсім не гарантують Кличку перемогу в першому турі виборів, і навіть перемогу як таку, оскільки кияни відомі своєю непередбачуваністю і прагненням до змін.

Щодо кандидатів, імена яких вже називають серед головних опонентів Кличка, то, на думку експерта, це лише елемент єдиного образу «політичного шапіто», який потрібен власникам великих капіталів для того, щоб відтягнути голоси у Кличка та внести певну пікантність до другого туру виборів.

Також відзначимо, що система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала 262 обіцянки Віталія Кличка, 105 з яких столичний мер виконав, що склало 40% рейтингу його відповідальності.

Дізнаватися першим про результати голосування в ході майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: