Гроші замість зброї: США виділять Україні $500 тис. на фінансування армії й Нацгвардії

Читать на русском
Уряд Сполучених Штатів Америки надасть українським силовикам додатково понад 500 тис. дол., у т. ч. – на фінансування тренувань бійців ЗСУ й Національної гвардії на Яворівському полігоні.

Уряд Сполучених Штатів Америки прийняв рішення додатково профінансувати навчання бійців Збройних сил України та Національної гвардії України.

На ці та інші потреби уряд США готовий виділити понад 500 тис. дол., йдеться в листі віце-президента США Джо Байдена голові Комітету Верховної Ради з питань зовнішніх справ Ганні Гопко, пише «Слово і Діло» з посиланням на сторінку депутата у Facebook.

«Україна отримає понад 500 тис. доларів допомоги від уряду США. Про це повідомив віце-президент США Джо Байден у своєму листі-відповіді на мій лист з проханням про посилення санкцій щодо Росії включно з відключенням від системи SWIFT. Частину коштів зокрема буде спрямовано на тренувальні програми на полігоні в Яворові для Національної гвардії та Збройних сил України», – зазначила Гопко.

Американське озброєння, яке може отримати Україна: Javelin (інфографіка)«Слово і Діло» розпочинає серію інфографік щодо різного американського озброєння, яке може отримати Україна

Також у Вашингтоні пообіцяли подальші санкції щодо Росії та тиск на Європейський Союз з вимогою діяти аналогічно до моменту, поки російська сторона не почне дотримуватися Мінських домовленостей.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло», під час спільних українсько-американських навчань у Львівській області командувач Збройних сил США Бен Ходжес виключив можливість поставки в Україну американського летального озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: