Українську версію Forbes остаточно позбавили ліцензії через зв'язок із Курченком

Читать на русском
Одне з найавторитетніших українських видань втратило можливість використання бренду й матеріалів Forbes через внесення його бенефіціара Сергія Курченка до американського санкційного списку.
Сергій КурченкоФото: zn.ua

У зв'язку із внесення Сергія Курченка до санкційного списку США, американський видавничий дім Forbes заявив про те, що «Forbes Україна» відтепер позбавлений права використовувати бренд та контент видання.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «ЛігаБізнесІнформ».

Думки щодо відкликання ліцензії у видання озвучувались у видавничому домі Forbes ще у березні 2014 року, хоча в «Українському медіа-холдингу» таку інформацію довгий час спростовували.

Зрештою, після того, як 30 липня цього року один із бенефіціарів холдингу, український бізнесмен-утікач Сергій Курченко був внесений до санкційного списку США, власники бренду вирішили відкликати дозвіл на його використання українською редакцією.

Між тим, інтернет-сайт forbes.ua заблокований, однак видання продовжує працювати за новим доменом. Як стверджує заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк, найімовірніше попередній сайт видання відключила американська компанія, що контролює цей домен. Це, за його словами, пов'язано з тим, що наразі між американським Forbes і українським ліцензіатом триває судова тяганина.

Нагадаємо, 19 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що 1,7 млрд грн, які мультимільярдер Курченко зберігав на рахунках у Латвії, невдовзі будуть повернуті в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: