Полторак вирішив провести «чистку» серед викладачів військових ВИШів

Читать на русском
Міністр оборони України Степан Полторак ініціює переатестацію викладачів вищих військових навчальних закладів, щоб очистити їх від непрофесійних кадрів.
Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак ініціює переатестацію викладачів вищих військових навчальних закладів.

Такий крок необхідний для очищення ВИШів від непрофесійних кадрів і підвищення рівня підготовки офіцерів, пояснив міністр, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Також міністр не бачить місця серед викладачів для тих, хто не підтримує прагнення української армії до перемоги. «Я вимагаю від керівників військових навчальних закладів протягом цього місяця провести переатестацію викладацького складу. Я прошу вас очиститися від непрофесіоналів і тих, хто не поділяє наше прагнення до перемоги», – заявив Полторак.

Крім того, він підкреслив, що програма навчання майбутніх офіцерів повинна передбачати більше практичних занять. «Потрібно переглянути навчальні плани, щоб більше приділяти уваги практичним заняттям, бойовій підготовці. Ми повинні вчити наших офіцерів приймати рішення в реальних умовах, максимально наближених до бойових», – зазначив глава Міноборони.

А щоб підсилити практичний ефект, Степан Полторак також пропонує внести зміни до законодавства України з тим, щоб залучати до викладання офіцерів, що мають бойовий досвід, зокрема – учасників АТО.

Нагадаємо, в середині липня в Міністерстві оборони України повідомили про впровадження 50 нормативно-правових актів НАТО. Ключові проекти, які згідно з ними реалізує Рада реформ МОУ, стосуються логістики, розповів тоді Полторак.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: