Ложкін і Аваков з острахом чекають закінчення «київського відрядження» і повернення до Харкова – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

У «БПП» не поспішають називати кандидатів у мери Харкова, щоб Добкін і Кернес не влаштували йому складне життя.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко аналізуючи, що «БПП» все ще займається пошуками належної кандидатури в конкуренти Геннадію Кернесу на виборах мера в Харкові.

«Харків належить тільки групі Кернеса та Добкіна, й усі інші там – тимчасові мешканці. Ложкін прекрасно розуміє, що колись йому доведеться повертатися, а Харків – це його місто, й він зацікавлений у тому, щоб там був лояльний йому мер. Добкін і Кернес дуже суперечливо ставляться до Ложкіна, тому він буде шукати заміну цим двом людям. Це в його інтересах. Те ж саме стосується Авакова. Закінчиться міліцейське «сафарі» та почнеться складне життя погано захищеного українського бізнесмена. Йому теж потрібен буде лояльний мер Харкова», – розповідає Небоженко.

Політолог переконаний, що в Харкові буде найбільш жорстка боротьба й Кернесу це місто не віддадуть. Все може дійти навіть до зняття його з виборчих перегонів.

«Два яскравих політика – Ложкін і Аваков – з острахом вже думають, коли закінчиться їхнє «київське щастя» і доведеться повертатись до Харкова. А не називають головного конкурента, тому що ніхто не хоче, щоб Добкін та Кернес влаштували складне життя цьому кандидату», – пояснює Віктор Небоженко.

Крім того, фахівець зазначив, що в Одесі переможе кандидат, який активно критикуватиме Саакашвілі, а в Дніпропетровську зіткнуться Коломойський і Порошенко, і Президент переможе. У Києві, якщо Президент візьме на себе шефство над виборчою кампанією, а він показав у Чернігові, що здатен розчавити будь-якого конкурента, всім кандидатам буде важко.

Нагадаємо, Генпрокуратура підозрює мера Харкова за трьома статтями Кримінального кодексу. Зокрема, його звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством щодо активістів харківського Євромайдану.

26 липня 2015 року народний депутат України Антон Геращенко заявив, що до місцевих виборів судом не буде винесено обвинувального вироку меру Харкова Геннадію Кернесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: