Жебрівський вимагає перенести місцеві вибори на Донеччині на 2017 рік

Читать на русском
Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що вибори в Донецькій області можуть відбутися не раніше 2017 року.
Павло ЖебрівськийФото: 112.ua

Вибори в Донецькій області не можна проводити до моменту послаблення впливу на населення фінансово-промислових груп, а це, на думку місцевого губернатора Павла Жебрівського, відбудеться не раніше 2017 року.

Про це голова Донецької військово-цивільної адміністрації заявив у ході інтерв'ю «5 каналу», передає «Слово і Діло».

Звернення щодо відтермінування місцевих вибороів у регіоні найближчим часом буде передано до Центральної виборчої комісії, заявив Жебрівський. Причина такого кроку, за його словами, в тому, що наразі політичних партій як таких у регіоні немає.

«Є те, що називається політичними партіями і обслуговує фінансово-промисловий комплекс. Коли я говорю про ініціативу 2017 року, то маю на увазі, що ми повинні розбити в першу чергу економічну монополію фінансово-промислових груп, щоб люди свідомо обирали владу не для обслуговування ФПГ, а для того, щоб ввести місцеве самоврядування», – пояснив губернатор.

Жебрівський переконаний: української влади на Донеччині немає і ніколи не було, тож його першочергове завдання як керівника області – демократизувати регіон, позбавивши його від впливу фінансово-промислових магнатів.

Луганський губернатор Тука проти виборів на ДонбасіГолова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука виступає проти проведення місцевих виборів у Луганській області.

В ЦВК з таким рішення не згодні: за словами заступника голови Центрвиборчкому Андрія Магери, проводити вибори необхідно у якомога більшій кількості населених пунктів контрольованої українською владою території. «Для України як держави в довгостроковій перспективі потрібно показати, що вона має легітимно обрані представницькі органи влади – органи місцевого самоврядування і в Донецькій, і в Луганській областях», – зазначив він.

Нагадаємо, думки про те, що місцеві вибори на сході України проводити зарано, притримується і колега Жебрівського з сусіднього регіону – голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: