Добровільна люстрація: Абромавичус просить Бондіка залишити «Укртрансхімаміак»

Читать на русском
Міністр економіки звернувся до керівника стратегічного державного підприємства «Укрхімтрансаміак» Віктора Бондіка з пропозицією звільнитися за власним бажанням.

Міністр економіки Айварас Абромавичус звернувся до керівника стратегічного державного підприємства «Укрхімтрансаміак» (УХТА) Віктора Бондіка з пропозицією звільнитися за власним бажанням.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

У Мінекономіки також пообіцяли докласти максимум зусиль для того, щоб у підприємства вже найближчим часом з'явився новий, більш ефективний керівник.

Там також пояснили, що в першу чергу змінюються керівники компаній, у яких закінчилися чинні контракти. Всього ж були оголошені конкурси на заміщення 75 керівних посад, і 35 нових керівників державних підприємств вже призначені.

«Згодом будуть змінені і керівники компаній, що мають чинні контракти, але працюють неефективно. Ми розуміємо, що в таких випадках ці неефективні керівники будуть подавати до суду, а суди, на жаль, поки працюють неідеально», – зазначили в Мінекономрозвитку.

Віктор Бондік очолює «Укрхімтрансаміак» вже 8 років. За час його роботи на посаді керівника компанії, за деякими даними, повз касу державної скарбниці пішло більше мільярда гривень. Три президенти, пачка міністрів економіки, генпрокурорів та голів СБУ, і навіть ціла Революція Гідності, але ніхто досі не зміг посунути з дуже теплого місця директора «Укрхімтрансаміаку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: