Через невміння йти на компроміс Одарич не може довести свої проекти до завершення – експерт

Читать на русском
Сергій Одарич

Через відсутність послідовності і невміння йти на компроміс Одарич не зміг довести свої проекти до завершення, налаштував проти себе більшість у міській раді і поступово втрачає прихильність виборців.

Про це у коментарі в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів голова Черкаської обласної організації «Комітет виборців України» Максим Михлик, інформує «Слово і Діло».

«Із самого початку Сергій Олегович позиціонував себе як політик зі стратегічним баченням, що здатен планувати життя й розвиток міста на роки і навіть десятиліття вперед. В перші роки його мерства було анонсовано структурні перебудови в керівництві міськвиконкомому та намічено нові шляхи розвитку міста: розроблено та ухвалено генеральний план, обговорено та презентовано напрямки розвитку міста, заплановано масштабні реконструкції (дороги, парки, вул. Хрещатик, Набережна, Європейська площа, бул. Шевченка та інше) і новобудови соціального характеру (Автобан, Льодовий палац, Цирк «Кобзов» та інші об’єкти)», – розповідає експерт.

За словами Михлика, під ці проекти міському голові навіть вдалось сформувати команду однодумців і більш-менш дієвий депутатський корпус. Однак, як констатує голова черкаського КВУ, в абсолютній більшості випадків далі декларацій і якісних презентацій робота не просувалась.

«Проекти забувались, а напередодні нових виборів анонсувались нові, й ніхто не згадував про минулі. Під впливом цих та інших факторів почала розсипатись команда Одарича та більшість у міськраді. Відсутність впевнених позицій штовхнула Сергія Олеговича на об’єднання в 2010 році з «Партію Регіонів» і формування більшості в міськраді з «ПР» та «Партією вільних демократів», – аргументує він.

Однак, як показала історія, цей союз також не став гарантією безпечного політичного життя для Сергія Олеговича, продовжує Михлик.

«Тодішній губернатор області Сергій Тулуб спільно з більшістю депутатів відправив Сергія Одарича у відставку, яка відбулась якраз напередодні Революції Гідності. Відтак, і проекти та обіцянки, з якими міський голова виграв вибори в 2010 році, знову забулися. І хоча у 2014 році були вже нові декларації та яскрава виборча кампанія, у підсумку не сформована промерська більшість (хоча можливість була) і конфронтаційні тенденції в самій міській владі знову не дозволяють говорити про предметні реальні успіхи міського голови», – підсумував Михлик.

Відтак, на думку експерта, доводиться констатувати, що як мер Сергій Одарич продемонстрував дійсно стратегічне мислення і масштабне бачення шляхів розвитку Черкас, проте через відсутність послідовності та невміння йти на компроміс не зміг довести свої проекти до завершення.

Нагадаємо, самостійно моніторити хід майбутньої місцевої виборчої кампанії 2015 року можна за допомогою нового онлайн-спецпроекту від системи народного контролю «Слово і Діло» – «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: