Кредитори МВФ заговорили про новий розмір знижки для України

Читать на русском
За даними опитування агентства Bloomberg, проведеного серед аналітиків та власників єврооблігацій України, компромісним варіантом знижки основної ставки кредиту вважають 22,5%.
Міністр фінансів України Наталя Яресько

Компромісним варіантом знижки по основній ставці кредиту України в МВФ експерти та власники українських облігацій вважають 22,5%.

Такими є результати опитування агенції Bloomberg, проведеного серед експертів та власників українських єврооблігацій, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ЛігаБізнеІнформ».

Разом з тим, кредитори не вірять у те, що Україна введе мораторій на виплату зовнішніх боргів. Таку вірогідність 10 із 14 опитаних агентством респондентів оцінюють у менш як 50%.

Зі свого боку, в Міністерстві фінансів України розглядають варіанти альтернативних механізмів фінансування в рамках програми співпраці з Міжнародним валютним фондом і сподіваються на результативність чергової зустрічі з європейськими кредиторами 10-11 серпня. «Це є останньою можливістю для досягнення спільної домовленості напередодні виплат за єврооблігаціями у вересні та жовтні, а також напередодні наступного перегляду програми співпраці України з МВФ, який поки планується на вересень», – йдеться у повідомленні Мінфіну.

Нагадаємо, результатом попереднього раунду переговорів представників українського уряду з міжнародним кредитним комітетом стала 5-відсоткова знижка для Києва, однак експерти відреагували на неї перш за все як на позитивний сигнал про те, що зрушення в перемовинах все ж таки відбувається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: