Місцеві вибори-2015: до компанії гречкосіїв приєднався полтавський мер

Читать на русском
Полтавський мер почав свою виборчу кампанію з роздачі 1 тис. грн і 2 пакетів цукру родинам дітей-інвалідів.

Чинний міський голова Полтави Олександр Мамай приєднався до списку кандидатів у мери українських міст, що вже зараз ведуть активну передвиборчу кампанію.

Принаймні, такого висновку можна дійти після того, як Мамай раптом узявся допомагати родинам дітей-інвалідів, пише «Слово і Діло» з посиланням на місцеве видання 0532.ua.

Саме з цією шляхетною метою представники міськадміністрації почали організовувати зустрічі з батьками дітей з особливими потребами. От тільки допомога полтавського мера явила собою... роздачу 1 тис. гривень і 2 пакетів цукру.

«Ми прийняли рішення сьогодні вас зібрати. У нас у Полтаві офіційно зареєстровано 974 дитини, які потребують особливої уваги. Щоб хоч трошки вам допомогти, я підписав розпорядження про те, щоб усі 974 мами хворих дітей отримали по тисячі гривень. Це мій обов’язок. Хай це невеликі кошти, вони знадобляться вам», – зазначив у ході зустрічі Мамай. До слова, збори батьків організатори проводять в офісі місцевої політичної партії з промовистою назвою «Совість України».

Самі ж родичі дітей-інвалідів на таку ініціативу реагують скептично: від допомоги не відмовляються, але зазначають, що міський голова згадує про їхні потреби лише напередодні виборів.

Нагадаємо, днями у підкупі виборців запідозрили й одного з кандидатів у мери Кіровограда – Андрія Табалова, від імені якого місцевим жителям роздавали продуктові набори прямо з автомобілів. Про це тоді повідомили місцеві журналісти. Однак сам Табалов усі звинувачення на свою адресу відкидає, мовляв, підкуп – це роздача продуктів тільки в день виборів, і навіть обіцяє боротися з цим явищем.

Втім, жодному з кандидатів на посади місцевих голів поки не вдалося побити масштаби підкупу під час довиборів на одномандатному окрузі №205 у Чернігові. Тоді масовою роздачею продуктів «прославився» передусім представник партії «Укроп» Геннадій Корбан. Щоправда, виграти вибори йому це не допомогло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: