Порошенко дав українське громадянство двом росіянам

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вручив паспорти громадян України російської громадському діячеві Марії Гайдар і російському журналісту, колишньому головному редактору Forbes-Україна Володимиру Федорину.
Фото: прес-служба Президента

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про надання громадянства і вручив паспорти громадян України росіянці Марії Гайдар і російському журналісту, колишньому головному редактору Forbes-Україна Володимиру Федоріну.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

Президент подякував Марії Гайдар, Володимиру Федоріну та усім росіянам, які знаходять в собі мужність висловлювати незгоду з діями правлячого в Росії режиму, за їх активну сміливу громадянську позицію.

Порошенко обіцяє спростити видачу українського громадянства росіянамПорошенко ініціює зміни до законодавства для спрощення надання українського громадянства росіянам, переслідуваним на батьківщині

У свою чергу Гайдар відзначила, що для неї громадянство України є дуже знаковим вибором: «Я тут у важкий для України час для того, щоб розділити долю українського народу. У нас спільний ворог - авторитарний режим, який вбиває людей як у Росії, так і тут».

Вона також запевнила, що зробить усе можливе, «щоб цього ворога перемогти і показати інший шлях – шлях свободи і демократії, поваги, партнерства та добросусідства».

Марія Гайдар також вибачилася за те, що відбувається зараз у Росії та висловила сподівання, що «Україна побачить, що росіяни - це не лише війна, агресія і ненависть».

Порошенко ж побажав новим громадянам України не втрачати зв’язки з Росією. «Ваша незаангажована позиція, думка та інформація з України як альтернатива кремлівській пропаганді є дуже важливою для мільйонів росіян», - зазначив Глава держави.

Марія Гайдар – дочка колишнього виконувача обов'язків глави уряду Росії Єгора Гайдара. 17 червня губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі призначив її своїм заступником.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: