Експерт: місцеві вибори можуть стати найскладнішими за всю історію України

Читать на русском
Місцеві вибори, що відбудуться цієї осені, стануть чи не найскладнішими за всю історію України, і саме звичайні українці зараз повинні усвідомлювати всю відповідальність за свій вибір.

Місцеві вибори, що відбудуться цієї осені, стануть чи не найскладнішими за всю історію України, і саме звичайні українці зараз мають усвідомлювати всю відповідальність за свій вибір.

Про це на прес-конференції на тему запуску спецпроекту «ОБРАНІ» сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, пише «Слово і Діло».

«У цей складний час для України саме її громадяни мають взяти на себе відповідальність за майбутнє країни, за зміни, які потрібно робити. Це буде важливий іспит насамперед для громадян, а не для політиків. Іспит боротьби минулого з майбутнім», – вважає експерт.

Саме тому, за словами Бали, до виборців важливо доносити всіма можливими каналами комунікації важливість виваженого та усвідомленого вибору своїх місцевих обранців, а головне те, що від їхнього голосування буде дійсно залежати кінцевий результат виборів.

У свою чергу, директор Центру суспільних відносин, політичний експерт Євген Магда зазначив, що революції можна робити згори, але демократія має розвиватися знизу, тому місцеві вибори – це не лише нагода оновити владу, але й продемонструвати високий рівень відповідальності як громадян, так і окремих політиків.

«Наразі неабиякого значення набуває порядок денний місцевих виборів, адже тренд на децентралізацію потребуватиме суттєвого збільшення відповідальності українських політиків», – впевнений експерт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: