Підконтрольна сепаратистам частина Донеччини забезпечує основний дохід області – Лук'янченко

Читать на русском
52% надходжень до Державного бюджету, що сплачує Донецька область – з територій, що перебувають поза юрисдикцією України.
Фото: ipress.ua

Території Донецької області, що перебувають поза юрисдикцією України, забезпечують 52% бюджетних надходжень регіону, заявляє мер Донецька Олександр Лук'янченко.

Про це донецький міський голова, чия адміністрація зараз працює на виїзді в Краматорську, розповів в інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«Незважаючи на те, що відбувалося минулого року, місто виконувало свої зобов'язання перед Держбюджетом. Цього року з окупованої території йде більше надходжень до Державного бюджету, ніж із території Донецької області, яка перебуває під юрисдикцією України. Ось офіційна довідка за 6 місяців поточного року: 6,8 мільярда гривень надійшло до Держбюджету з Донецької області, 52% з яких – з окупованої території», – навів дані Лук'янченко.

Разом з тим, за його словами, держава не виконує зобов'язань перед жителями регіону. На руках у донецького мера є інформація про 11 тисяч судових позовів мешканців області щодо сплати зарплат, пенсій та інших соціальних виплат, по 22 із них (на загальну суму 1,042 млн грн) вже є рішення суду, каже Лук'янченко.

«У них там продукти харчування удвічі дорожчі, людей тримають у стані голоду, відсутні медикаменти. Вони будуть нормально ставитися до держави, чи ні? Люди стали заручниками ситуації, а всі вважають, що вони сепаратисти», – констатував міський голова Донецька.

Стець заявив, що його робоче місце буде в Слов'янськуСказано 10 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Не сприяє позитивному ставленню населення до київської влади і повна відсутність інформаційного поля – не лише на окупованих територіях, але й там, де панує українська влада. «У звільненому Слов'янську на горі Карачун вишку (телевізійну – Ред.) за рік не можуть відновити. Це, нагадаю, підконтрольна Україні територія», – додав він.

Додамо, днями представник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Віктор Андрусів заявив про неможливість проведення виборів навіть на неокупованій терористами території Донецької області. На думку чиновників, їх проведення треба відтермінувати до стабілізації ситуації в країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: