Фейкові вибори на Донбасі можуть зруйнувати Мінські домовленості – Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що заплановані бойовиками псевдовибори можуть повністю зруйнувати Мінські домовленості.

Президент України Петро Порошенко заявив, що заплановані бойовиками псевдовибори можуть цілковито зруйнувати Мінські домовленості.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Україна неухильно дотримується взятих зобов'язань у Мінську. Фейкові вибори, які бойовики планують провести на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 18 жовтня та 1 листопада, можуть повністю зруйнувати Мінські домовленості», – заявив Президент.

Також Порошенко підкреслив важливість розробки плану з посилення оборони Донбасу в разі ескалації конфлікту. Президент зазначив, що з кожним днем ​​кількість обстрілів з боку бойовиків значно зростає.

Крім цього, Україна ініціює створення підгрупи з питань кордону в рамках Трьохсторонньої контактної групи, яка має розпочати «процес імплементації пункту Мінських домовленостей – відновлення контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону і виведення іноземних військ з української території».

Нагадаємо, раніше лідер самопроголошеної республіки «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що він призначає проведення своїх власних псевдовиборів на 18 жовтня 2015 року. Також він зазначив, що вибори проводитимуться відповідно до Закону України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» в частині, що не суперечить «конституції» та «законам ДНР».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: