Соратники Януковича шукають політичного гравця для місцевих виборів – експерт

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Чиновники режиму Януковича налаштовані на боротьбу за електорат опозиції та «Партії регіонів».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи інформацію про те, що колишній прем'єр-міністр Микола Азаров оголосив про створення «комітету порятунку України», який вимагатиме дострокових президентських виборів.

«Є просте пояснення, що характеризує цю ситуацію. Воно полягає в тому, що в нашій діаспорі відбувається війна за владу. Для того, щоб заявити про себе як справжню опозицію, й робляться подібні кроки. Зараз всі розуміють, що потрібна нова людина, політичний гравець для цього. В їхньому розумінні ним став Володимир Олійник», – розповідає політолог.

Продовжуючи, експерт уточнив, що Володимир Олійник у їхньому розумінні – компромісна фігура для українського медіаринку.

«Однак повернутися назад ніхто з них точно не зможе, але ж при цьому їм потрібно показувати себе та між собою поділити електоральний блок екс-«регіоналів» та опозиції. Тому й відбуваються такі речі. Хто цей електорат забере – покажуть місцеві вибори. Але те, що колишні чиновники, в тому числі Азаров, не зможуть повернутися в Україну – однозначно», – пояснює Віктор Таран.

Зазначимо, що раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення про намір Азарова створити альтернативний український уряд, до складу якого, крім нього, можуть увійти колишні депутати Верховної Ради Володимир Олійник та Ігор Марков.

Нагадаємо, що на Миколу Азарова відкрито кримінальне провадження за звинуваченням у перевищенні повноважень. Разом з іншими колишніми представниками керівництва України його також включено до санкційних списків Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: