Місцеві вибори на неокупованих територіях Донбасу проводити необхідно – ЦВК

Читать на русском
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вважає необхідним проведення місцевих виборів у частині Донбасу, яка є підконтрольною Україні.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вважає необхідним проведення місцевих виборів ну частині Донбасу, яка є підконтрольною Україні.

Про це він розповів в своєму інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«На мою думку, якщо ми змогли у 2014 році провести там і вибори Президента України, і позачергові вибори народних депутатів, то й чергові місцеві вибори цього року проводити там також необхідно», – заявив Охендовський.

А от керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський іншої думки. За його словами, вибори на Донбасі потрібно перенести на 2017 рік. Жебрівський вважає, що спочатку потрібно провести адміністративно-територіальну реформу, а вже потім проводити місцеві вибори.

У свою чергу, голова ЦВК каже, що перенесення виборів на 2017 рік є дискримінацією громадян України за ознакою місця проживання, яка заборонена Конституцією, адже кожна територіальна громада має право на місцеве самоврядування. Саме тому Центрвиборчком буде звертатися до голів ВЦА з проханням дозволити проведення місцевих виборів цієї осені, враховуючи їхні пропозиції та бачення.

Нагадаємо, що раніше перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що місцеві вибори на Донбасі будуть відкладені, якщо до початку виборчої кампанії не буде відновлено контроль над кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: