Нові вимоги МВФ: приватизація, прокурорський нагляд і пенсійна реформа

Читать на русском
У вересні відбудеться черговий перегляд програми співпраці України з МВФ, до початку якого Фонд очікує від українського уряду здійснення низки економічних заходів.

Перегляд програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, запланований на вересень цього року, відбудеться за виконання Києвом низки економічних умов.

Один з перших пунктів – створення в Україні найближчим часом спеціального прокурорського підрозділу, який буде відповідати за нагляд за розслідуваннями Антикорупційного бюро, пише «Слово і Діло» з посиланням на видання «Апостроф», що опублікувало текст меморандуму між Україною та МВФ.

Другою умовою для продовження співпраці з Фондом є приватизація великих державних підприємств з пріоритетного списку. До нього входять, наприклад, Одеський припортовий завод і «Центренерго».

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що Україна виконає всі фінансові вимоги МВФСказано 3 березня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Також у МВФ нагадують, що до кінця року повинен бути прийнятий весь пакет пенсійної реформи, необхідний для запуску накопичувальної системи. Серед необхідних законодавчих змін – також закон про посилення виконання судового наказу щодо сплати заборгованості з внутрішніх транзакцій і арешт коштів на банківських рахунках. Крім того, в МВФ чекають переведення всіх великих платників податків у відповідні окремі інспекції.

Нагадаємо, як стало відомо 31 липня, комітет кредиторів-власників єврооблігацій України пішов на перші поступки, списавши 5% суми основного боргу Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: