Демчишин: якщо ДТЕК не саботуватиме поставки вугілля, взимку будемо з електрикою

Читать на русском
Міністр енергетики й вугільної промисловості переконаний, що в Україні достатньо енергоресурсів для того, щоб забезпечити безперебійне постачання електроенергії й уникнути віялових відключень.
Фото: 112.ua

Міністр енергетики України Володимир Демчишин запевняє, що віялових відключень електроенергії в Україні не буде за умови, що компанія ДТЕК не саботуватиме постачання вугілля на теплові електростанції.

Про це очільник Міненерго заявив у ході засідання Антикризового енергетичного штабу в Кабінеті міністрів, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Я це гарантую, якщо ці гроші (2 млрд грн кредитів від «Ощадбанку» – Ред.), що ми виділили, будуть використані ефективно, і якщо ДТЕК не саботуватиме постачання вугілля на станції», – заявив міністр, відповідаючи на запитання голови уряду Арсенія Яценюка про те, чи вдасться цієї зими уникнути віялових відключень електроенергії в Україні.

Нагадаємо, сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що Україна має намір купувати вугілля у США, Південної Африки, Росії та ще низки країн. Також триває процес постачання вугілля антрацитової групи з окупованих територій Донбасу.

Додамо, що уряд на підготовку до опалювального сезону виділив 2 млрд грн. З них 1,1 млрд отримає ДТЕК, 425 млн – «Центренерго», 200-220 млн – «Донбасенерго» і ще близько 200 млн – ТЕЦ.

Втім, як зазначають експерти, наразі вугільна промисловість України працює у збиток через надто низьку закупівельну ціну вугілля та недостатньо високі тарифи на електроенергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: