Терористи на Донбасі розробляють «брудну атомну бомбу» – західні ЗМІ

Читать на русском

За даними західних ЗМІ, бойовики на Донбасі почали витягати радіоактивні промислові відходи з бункера в Донецьку і готуються до створення «брудної бомби».

Відразу два західних видання – американський Newsweek і британська The Times – написали, що, за наданими їм розвідданими СБУ, озброєні прихильники терористичної ДНР почали витягати радіоактивні промислові відходи з бункера в Донецьку.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на джерела.

Повідомляється, що допомогу у створенні так званої «брудної бомби» терористам надають російські фахівці. Російська сторона поки ніяк не коментувала ці публікації в ЗМІ.

В ОБСЄ, що здійснює моніторинг конфлікту на сході України, заявили, що організації відомо про існування такого досьє у Києва.

Newsweek і Times пишуть, що, згідно з їхніми дипломатичними джерелами, це питання було піднято на переговорах контактної групи в Мінську, що пройшли в липні.

Бункер, розташований в безпосередній близькості від лінії фронту в Донецьку, був побудований в СРСР в 1961 році. Як відомо, в ньому міститься близько 12 тонн ядерних відходів.

Відзначимо, що Президент України Петро Порошенко 13 грудня 2014 року пообіцяв, що Україна не повернеться до ядерного статусу, а Юлія Тимошенко 29 березня 2014 року пообіцяла забезпечити армію найефективнішою неядерною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: