Візити «друзів Путіна» в Крим підуть на користь Україні - експерт

Читать на русском
Олександр Сушкоексперт з питань інтеграції

Ні МВС, ні керівництво Італії не в силах заборонити іноземним депутатам поїздки до Криму, але Україна повинна і може використати це на свою користь.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт з питань європейської інтеграції, відносин Україна-ЄС, зовнішньої, внутрішньої політики, а також політики безпеки України; директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, аналізуючи, що італійські депутати поїдуть в Крим, незважаючи на заборону Києва.

«В даному випадку на італійських депутатів не може впливати не тільки українське МВС, але й саме італійське керівництво країни, і не варто на цьому зосереджуватися. Путін хоче показати, що не має сили навіть спільна зовнішня політика ЄС, і тому щедро платить гроші тим, хто готовий брати участь у цій грі. МЗС не зможе нічого зробити. Це відомі друзі Путіна і вони робили та будуть робити те, що він їм оплачує», - розповідає експерт.

На його погляд, у даній ситуації Україні слід по-іншому просто подивитися на все, що відбувається, і повернути це на свою користь.

«У даній ситуації буде тепер навіть краще, якщо якомога більше друзів Путіна туди поїде, бо це перетворить ситуацію в такий цирк і чітко покаже, що ці візити зрежисовані ззовні. Якби мова йшла про одну делегацію, можна було б подумати, що це ініціатива однієї делегації чи політика. Зараз це ланцюжок, і всім очевидно, що організатор - Кремль. Україні потрібно скористатися цим для доведення своєї позиції в ЄС», - переконаний Олександр Сушко.

Відзначимо, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що боротиметься за права кримськотатарського народу, його національні та політичні свободи. Трохи пізніше 5 червня 2015 року, Глава держави заявив, що найближчим часом буде презентована стратегія дій по Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: