Найближчим часом курс долара впаде – експерт

Читать на русском
Дмитро Яблоновськийфінансовий аналітик

Списання частини українського держборгу посприяє стабілізації валютного ринку в країні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт фінансових ринків, начальник департаменту фінансових досліджень компанії GfK Ukraine Дмитро Яблоновський, аналізуючи, що приватні кредитори погодилися списати 5% від основної суми боргу України.

«Україна заявила, що не буде платити по своїм зобов'язанням. Кредитори до цього не готові. Вихід був або домовиться, або ні, й взагалі не отримувати ніяких оплат, тому звичайно, доцільніше було домовлятися. Українське керівництво буде підносити це, як перемогу. Ця домовленість важлива для того, щоб МВФ побачив, що український уряд дійсно щось робить, щоб виправити фінансове становище. МВФ буде давати гроші, якщо побачить, що Україна намагається свої проблеми вирішувати сама», – розповідає фахівець.

Яресько обіцяє реструктуризувати держборгСказано 25 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Вартість долара відносно гривні при такому сценарії незабаром буде знижуватися, і деякий час ми вже точно не побачимо різких коливань валют. Паніка з ринку піде, тиск на курс валют знижується, так само як і виведення валюти за кордон. Курс валют буде триматися в коридорі 20-23 гривні за долар, але нижче ніж 20 гривень за долар найближчим часом все одно не буде», - пояснює Яблоновський.

Нагадаємо, в березні цього року Україна почала переговори про реструктуризацію частини держборгу в рамках нової програми МВФ і розраховує в результаті відстрочки виплат по боргах і їх часткового списання заощадити до $5,2 млрд в цьому році і до $15,3 млрд в найближчі 4 роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: