У Жебрівського також засумнівалися в реальності проведення виборів на Донбасі

Читать на русском

В Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації не готові до проведення місцевих виборів 25 жовтня, констатував заступник Павла Жебрівського.
Віктор Андрусів

В Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації сумніваються в можливості проведення в регіоні виборів через відсутність там українського інформаційного простору й невизначеність із виконанням Мінських домовленостей.

Про це в ході круглого столу в Києві розповів заступник голови Донецької ВЦА Віктор Андрусів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми сьогодні в цьому контексті, в цій ситуації невирішеності питання Мінських домовленостей, відновлення інформаційного простору, невизначеності з безпекою, ми не бачимо можливості провести вибори саме 25 жовтня», – констатував Андрусів.

Чиновник підкреслив, що, враховуючи кількість вимушених переселенців, для жителів регіону питання проведення виборів зараз справді не на часі, бо їх більше турбують питання житла, роботи й навчання.

Разом з тим, право мешканців регіону на волевиявлення у них ніхто не відбиратиме, переконує Андрусів. Йдеться лише про перенесення його до більш сприятливого моменту. «Підкреслюю, що не можна навіть порушувати питання про те, щоб забрати право виборів», – наголосив він.

Однак наразі цьому не сприяють не лише соціальні й безпекові питання, але й політична ситуація в регіоні. В обласній адміністрації побоюються, що низка політичних груп, вивчивши громадську думку, намагатимуться зірвати процес виборів різними шляхами – аж до терористичних актів. «Вже сьогодні я маю інформацію, що кілька політичних груп – саме політичних груп, а не сил – будуть іти на все, щоб або перемогли вони, або не перемогли інші», – додав Андрусів.

Нагадаємо, днями про неможливість проведення місцевих виборів у Луганській області заявив і тамтешній губернатор Георгій Тука. Разом з тим, 30 липня, в ході робочого візиту на Донеччину посол США Джеффрі Пайєтт заявив, що Сполучені Штати усіляко підтримують проведення виборів у Слов'янську та Краматорську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: