Рішення Конституційного суду щодо децентралізації є незаконним – Ляшко

Читать на русском
Голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що ріщення КС відбувалося під тиском Президента України Петра Порошенка.

Голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що рішення Конституційного суду відбувалося під тиском Президента України Петра Порошенка.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Блискавичне рішення Конституційного суду про визнання конституційними змін до Конституції України про децентралізацію та особливий статус Донбасу є незаконним, оскільки прийнято під тиском. У 2010 році ці злочинці в мантіях (судді КС – ред.) допомогли Януковичу зґвалтувати Конституцію. У 2015 році ці ж персонажі допомагають вже Порошенку гвалтувати Конституцію за планом Путіна», – написав Ляшко.

За словами політика, єдиний, хто міг протистояти цьому рішенню Конституційного суду – це суддя Віктор Шишкін, якого нещодавно своїм указом звільнив Президент.

Такої ж думки і народний депутат від фракції «Самопомочі» Семен Семенченко. Він вважає, що Президент Порошенко «узурпував владу», наголосивши, що рішення приймали ті ж самі судді, які дозволили захопити владу Януковичу.

Колега по фракції Семенченка Оксана Сироїд заявила, що Конституційна комісія була створена Президентом, а її членів набирали сам Президент та його Адміністрація.

Нагадаємо, що сьогодні Конституційний суд України ухвалив Президентський законопроект «Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади» і зауважив, що ці зміни відповідають вимогам статей 157 і 158 Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: