Заступник міністра економіки: корупція в держзакупівлях «з'їдає» до 50 млрд грн щороку

Читать на русском
За підрахунками заступника міністра економрозвитку Максима Нефьодова, корупція і елементарна неграмотність у розподілі коштів приводять до розтрати приблизно п'ятої частини сум, що виділяються на державні закупівлі.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова, корупція та безграмотний розподіл коштів, що виділяються на державні закупівлі, призводить до розтрати приблизно 50 млрд грн на рік.

Про це він розповів в інтерв'ю «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Державні закупівлі в Україні – це 250 млрд грн щорічно... З цієї суми, за нашими оцінками, не менше 50 млрд грн щорічно – це втрати як від прямої корупції, так і від поганої організації процесу», – заявив Нефедов.

Таким чином, на думку чиновника, питання боротьби з корупцією – це в першу чергу питання наповнення бюджету та отримання тих коштів, які Україна може мобілізувати всередині країни, а не за допомогою міжнародних фінансових організацій.

Нагадаємо, як повідомили «Слову і Ділу» в Міністерстві оборони України, з початку року відомство закупило речового майна на загальну суму 1,3 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: