Аваков: армію потрібно переводити на контракт негайно

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловився за переведення української армії на контрактну основу найближчим часом.
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловився за переведення української армії на контрактну основу найближчим часом.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Армію потрібно зараз і негайно переводити на професійну контрактну основу, знизивши чисельність військ і збільшивши зарплати реальним кваліфікованим військовим і їх забезпечення. Порядок, підготовленість і мотивація – б'є будь-яку кількість», – заявив глава МВС.

Україна не може собі дозволити контрактну армію – ПолторакМіністр оборони виступає за збереження обов’язкового призову до армії

На його думку, професійна контрактна армія набагато краще, ніж «відлов призовників на вулицях і в трамваях». «Як міністр і член РНБО виступлю з пропозицією про необхідність реалізації такого підходу без зволікання. Буду звертатися до Верховного головнокомандувача», – пообіцяв міністр.

Свою позицію Аваков пояснив неможливістю досягти високої кваліфікації українських військових при поточній мотивації та підготовці мобілізованих, а також великою кількістю часу і коштів на призов, обмундирування та навчання новобранців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: