Експерт: вугільну промисловість України очолює людина з сумнівним шлейфом із 2000-х

Читать на русском
Співголова Фонду енергетичних стратерій Дмитро Марунич констатує, що до персони Ігоря Мартиненкова, який зараз обіймає посаду першого заступника міністра енергетики й відповідає за розвиток вугільнох галузі, є великі питання.
Дмитро Марунич

Нинішній перший заступник міністра енергетики України Ігор Мартиненков, що фактично очолює вугільну галузь економіки країни – людина, що має сумнівний шлейф, котрий тягнеться за ним іще з початку 2000-х років.

Незважаючи на те, що якихось відвертих фактів невідповідності Мартиненкова займаній посаді, поки немає, питання до його сумнівної біографії є, констатував у ході спільного марафону телеканаду NewsOne та «Слова і Діла» співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

«За цим чиновником є певний такий шлейф, який тягнеться ще з початку 2000-х, були певні непорозуміння (не буду називати це скандалами), приватизаційні якісь речі, питання до того, як він пересувався між різними політичними силами в залежності від політичної кон'юнктури», – зазначив експерт.

Крім того, за словами Марунича, е питання до того, як налагоджувалось постачання вугілля із зони проведення антитерористичної опреації.

«Певною мірою є питання до того, кяк організовували поставки вугілля з зони АТО, чи є там певна корупційна складова», – зазначив фахівець.

Разом з тим, доведених фактів невідповідності першого заступника міністра енергетики займаній посаді суспільство поки що пред'явити не може. «Давайте називати речі своїми іменами: поки що немає жодних доказів чи фактів того, що Мартиненков неефективний на своїй посаді», – резюмував Марунич.

Додамо, що Ігор Мартиненков працює першим заступником міністра енергетики України з 13 березня 2015 року. До цього він протягом 5 місяців обіймав посаду першого заступника голови Луганської ОДА, а перед цим працював на різних державних посадах, а також займався власним бізнесом. Він, зокрема, є фактичним власником шахти «Білоріченська», що в Лутугинському районі Луганської області.

Нагадаємо, 29 липня на телеканалі NewsOne та порталі «Слово і Діло» проводиться спільний інформаційний марафон «Брудне вугілля», присвячений питанню розвитку вугільної сфери України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: