На обіцяну запорізьким губернатором допомогу учасникам АТО виділені 3,7 млн грн

Читать на русском
Запорізька область у 2015 році отримала 3,7 млн грн на забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО і бійців, які отримали інвалідність на фронті.

У 2015 році Запорізька область отримала 3,7 млн грн на забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО, а також бійців, які отримали I і II групи інвалідності на фронті.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на місцеве видання Reporter-ua.

Як відзначає видання, в 2014 році власниками нових квартир у всій області стали лише 5 сімей загиблих бійців в Мелітополі та один інвалід-учасник АТО в Запоріжжі. Кошти, що надійшли цього року, в обласній адміністрації обіцяють розподілити за прозорою відкритою процедурою.

У Запорізькій ОДА також нагадують, що в регіоні діють обласні програми підтримки учасників АТО, що стосуються матеріального забезпечення, реабілітації, санаторного лікування, а також забезпечення тимчасовим житлом родичів бійців, які приїжджають відвідати їх у лікарнях.

У свою чергу, «Слово і Діло» пильно стежить за виконанням відповідних обіцянок чиновників Запоріжжя й області стосовно підтримки учасників АТО та їх сімей. Наприклад, 21 квітня губернатор регіону Григорій Самардак пообіцяв надавати шефську допомогу сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції. Не оцінюючи масштабу достатньої підтримки, «Слово і Діло» може констатувати: в цілому обіцянка керівника області виконується. Це стосується допомоги в оплаті комунальних послуг, безпосередньої фінансової допомоги, надання земельних ділянок, санаторно-курортного лікування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: