Ніхто з екс-регіоналів не сяде, поки Шокін буде генпрокурором – нардеп

Читать на русском
Нинішній генеральний прокурор Віктор Шокін консервує існуючу систему замість того, щоб її ламати, вважає нардеп від «Народного фронту» Андрій Левус.

Народний депутат від «Народного фронту» і колишній заступник глави СБУ Андрій Левус вважає, що нинішній генеральний прокурор Віктор Шокін консервує існуючу систему замість того, щоб її ламати.

Про це Левус розповів в інтерв'ю Gazeta.ua, передає «Слово і Діло».

За його словами, в Генеральній прокуратурі повинні пройти істотні системні зміни, а Шокін ці зміни не в силах зробити.

Левус також заявив, що у вищих ешелонах влади все ще працюють бізнес-схеми екс-президента Віктора Януковича. Колишній заступник голови СБУ зазначив, що близько 80% реального сектора економіки країни належить олігархам колишньої «сім'ї» або росіянам.

На питання, хто з чиновників має сісти за ґрати перший, Левус назвав нардепа від «Опозиційного блоку» Юрія Бойка, який за часів Януковича обіймав посаду міністра паливо-енергетичного комплексу та оскандалився знаменитими «вишками Бойка».

«Хтось із нової влади або з оточення Януковича. Пропонував би почати з Юрія Бойка. Але ніхто з колишніх «регіоналів» не потрапить за грати, поки не замінять генпрокурора», – переконаний Левус.

«Можливо, потрібно посадити двох попередніх (генпрокурорів), щоб все запрацювало. Маю на увазі Олега Махніцького та Віталія Ярему. Саме при них втекли урядовці минулої влади і їх найближче оточення. Не розслідувалися справи Небесної сотні», – додав народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: