Австралія змусить Путіна підтримати створення трибуналу з MH17

Читать на русском
Австралія має намір переконати президента РФ Володимира Путіна не ветувати резолюцію Радбезу ООН по створенню трибуналу над винними в катастрофі рейсу MH17

Глава МЗС Австралії Джулія Бішоп має намір переконати президента РФ Володимира Путіна не ветувати резолюцію Радбезу ООН по створенню трибуналу над винними в катастрофі Boeing, який був збитий проросійськими бойовиками над Донбасом.

«Ми не повинні дозволити накласти вето в Раді безпеки ООН, яке дозволить уникнути правосуддя», – заявила Бішоп, передає «Слово і Діло» з посиланням на австралійське видання Sydney Morning Herald.

Міністр закордонних справ Австралії заявила, що не згодна з позицією Росії щодо невиправданої поспішності у створенні трибуналу на винними в катастрофі рейсу MH17. «Якщо це проблема для Росії, то я очікую, що РФ утримається, я виступаю за одноголосне рішення», – зазначила Бішоп.

Катастрофа МН17. Як терористи приховують правду (ІНФОГРАФІКА)Катастрофа МН17. Як терористи приховують правду (інфографіка)

«Будь-яке подальше зволікання – поганий сигнал тим недержавним діячам, які здатні здійснювати такі звірства. Світова спільнота повинна бути тісно згуртована в засудженні будь-яких атак на цивільні літаки в комерційному повітряному просторі», – підкреслила австралійський дипломат.

З ініціативою створення міжнародного трибуналу у справі про катастрофу рейсу МН17 виступила Малайзія. Малайзію підтримали Нідерланди, Австралія, Бельгія та Україна. Єдиними, хто висловився категорично проти створення трибуналу, була Росія, яка до того ж не змогла надати жодних чітких пояснень по такому рішенню.

Постпред Росії в Раді безпеки ООН Віталій Чуркін заявив, що Російська Федерація накладе вето на резолюцію Радбезу про створення трибуналу по авіакатастрофі малайзійського Boeing 777 над Донбасом, якщо документ набере необхідні для прийняття дев'ять голосів членів.

Голосування за відповідний проект резолюції може відбутися завтра, 29 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: