Рівненський мер створив «тіньовий» штаб до виборів

Читать на русском
Міський голова Рівного Володимир Хомко напередодні місцевих виборів уже сформував собі «тіньовий» виборчий штаб, який засідає щодня у його кабінеті.

Міський голова Рівного Володимир Хомко напередодні місцевих виборів уже сформував собі «тіньовий» виборчий штаб, який засідає щодня у його кабінеті.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на місцевий інформаційний ресурс Erve.ua.

Стратегічне кураторство всією виборчою кампанією Хомка здійснює заступник мера Руслан Шевчук, кум депутата Рівнеради Тараса Максименка. Шевчук – особистий юрист та довірена особа Хомка з 2010 року, йдеться в повідомленні.

Сам Тарас Максименко – депутат Рівненської міської ради, член більшості Хомка, директор МПК «Текстильник», людина екс-губернатора, власника «Реноме» Віктора Матчука – відповідає в команді за «чорний піар». Саме йому належить вигаданий ярлик «сарненський бурштинокопач», адже Хомку, чесному та корінному рівнянину, було вкрай важливо прив’язати свого опонента до «брудних» грошей та іншого населеного пункту.

За даними видання, за інформаційний супровід виборчої кампанії Хомка відповідає начальник інформаційно-аналітичного відділу виконавчого комітету Рівненської міської ради – Олесь Лопачук, ще один кум Тараса Максименка. Саме він координує діяльність «ботів», відслідковує активність опонентів у соціальних мережах, підчищає коментарі до постів, відстежує статті у місцевих ЗМІ, сюжети на ТБ, подає Хомку аналітику по пресі, надає на затвердження меру порядок його присутності в інформаційному просторі Рівного.

Технічно Лопачуку у цьому допомагає журналіст Олександр Джигирей. Він з’явився біля Хомка відносно недавно, восени 2013 року, перевівшись у мерію з міліції, у розпал Євромайдану та під час протистояння громадських активістів Рівного з правоохоронцями.

Постійно на підхваті скандально скомпрометований екс-директор Парку Андрій Мощанецький, що був з ганьбою звільнений тим же Хомком за корупційні махінації, пов’язані із захопленням рестораном «Ліон» міської землі у парку Шевченка. Він таким чином намагається реабілітуватись та повернутись з політичного забуття у місцеву політику.

Також у штабі фігурує такий собі Дмитро Балев, у статусі «молодшого куди пошлють».

Подейкують, що проект «Олександр Лащук – кандидат у мери Рівного» є результатом особистих домовленостей одіозного депутата з Хомком і фінансується мером. Таким чином, Хомко зіштовхує лобами свого найнебезпечнішого опонента Дмитра Якимця і перекладає на свого «кишенькового» технічного опонента Лащука весь свій негатив, виводячи себе з під удару - пише видання.

Додамо, що мер Рівного Володимир Хомко офіційно свій намір брати участь у виборах не підтверджував, але й не спростовував.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: