Порошенко повинен наслідувати приклад Саакашвілі, що скоротив податки на 60% – експерт

Читать на русском
Володимир Щербінаексперт з пенсійного забезпечення

Уряду потрібно зрозуміти і прийняти, що зменшення податків – найкраща альтернатива субсидування.

Таку думку в коментарі «Слову і Дылу» висловив експерт «Реанімаційного пакету реформ» з питань пенсійного забезпечення Володимир Щербина, аналізуючи той факт, що Петро Порошенко ветував закон про автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам.

Автором закону, як відомо, був глава «Радикальноъ партії» Олег Ляшко, якого Президент Порошенко і міністр соцполітики Павло Розенко згодом звинуватили в популізмі та неефективних рішеннях, прописаних у документі.

«Порошенко прийняв правильне рішення, ветувавши цей законопроект, тому як нічого суттєвого, крім того, що він популістський і не більше, сказати про цей законопроект не можна. Вже давно потрібно було всім нам схаменутися з темою субсидій. Слід зрозуміти, що не в субсидіях справа, а у зменшенні податків, яке слід провести. Замість цього ми розповідаємо, що ми всім і кожному дамо субсидії», – аналізує експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє забезпечити прозорість структури власності ЗМІСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, якщо розглянути сімейний бюджет звичайної української сім'ї, який наповнюється за допомогою найманої праці, держава через податки й соціальні внески з нього намагається відібрати практично все.

«Минулого року Саакашвілі розповідав, що він зменшив податки на 60% і в результаті цього було отримано в 11 разів більше. Про це потрібно говорити і брати за приклад. Це питання до уряду. У нас же основні податки перерозподіляють мало не на 150% від заробленого. Це ненормально. При цьому податки треба зменшувати таким чином, щоб встановити нормальний перерозподіл праці. Це головне, а поки ми маємо тільки популізм», – говорить Щербина.

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів підготувався до видачі субсидій у зв'язку з підвищенням комунальних тарифів 15 млн громадян у разі потреби. Також, прем'єр підкреслив, що уряд пішов на радикальне спрощення всієї процедури видачі субсидій, щоб впоратися з напливом тих, хто їх потребує після різкого підвищення комунальних тарифів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: