КПУ продовжує агітацію і повинна відповідати за це – експерт

Читать на русском
Едуард Багіровправозахисник

Враховуючи, що агітаційну роботу КПУ проводить і відкрито і закрито, всі, хто не виконує закон про заборону КПУ, будуть притягуватися до відповідальності.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів відомий адвокат, правозахисник Едуард Багіров, аналізуючи інформацію про те, що КПУ збирається брати участь у виборах – незважаючи на заборону Мін'юсту.

«Відповідно до закону про декомонізацію яка-небудь агітація комуністичної ідеології на території України заборонена, як і сама партія. Більше того, ті, хто не будуть виконувати вимогу закону, природно будуть притягуватися до відповідальності, включаючи й лідерів самої партії. Враховуючи, що агітаційну роботу КПУ проводить відкрито і закрито, це питання вже в повноваженнях контролюючих органів, зокрема, щоб не було порушень Кримінального законодавства», - розповідає фахівець.

Продовжуючи, він підтвердив те, що ті положення, які є в законі про декомунізацію повністю підпадають під те, щоб КПУ вважалася забороненою і не могла брати участь у виборах, і для цього не потрібен судовий вердикт.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов ініціюватиме заборону діяльності Компартії УкраїниСказано 13 травня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Саме тому і був ухвалений закон, адже через суд це зробити неможливо. Коли спробував Мін'юст через суд заборонити КПУ, суди почали відтягувати рішення й терміни. В результаті все рівно на даний момент заборона КПУ повністю в рамках закону», - пояснив Багіров.

Підсумовуючи, він зазначив: єдине, що зараз не на часі в цьому законі – перейменування вулиць. Цю частину можна було перенести на 2017-2018 роки, оскільки сотні мільйонів гривень (як мінімум) на це потрібно витратити з бюджету. Є більш важливі питання, переконаний спеціаліст.

Нагадаємо, рік тому за ініціативою тоді ще спікера Верховної Ради Турчинова пройшло успішне голосування за розпуск фракції Комуністичної партії України в парламенті.

Сьогодні, на посту секретаря РНБО Олександр Турчинов повідомив, що відтепер Комуністична партія України та інші сателітні політсили втрачають політичний статус і права політичної партії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: