Скандальний прокурор-корупціонер знову вийшов під заставу

Читать на русском
Перший заступник начальника ГСУ ГПУ Володимир Шапакін вийшов з СІЗО вже вдруге, заплативши заставу в 6,4 млн гривень.

Перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін вийшов із СІЗО вже вдруге, заплативши заставу розміром у 6,4 млн грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТСН».

Після того, як 9 липня Шапакін заплатив першу заставу в 3,2 млн гривень, це рішення було оскаржене в Апеляційному суді, де сторона обвинувача вимагала підвищити заставу до 30 млн гривень, але суд призначив нову суму - всього 6,4 млн гривень.

Аналогічне рішення той же Апеляційний суд столиці ухвалив 20 липня, щодо другого корупціонера, взятого під варту в результаті спільної спецоперації СБУ та ГПУ – колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Щоправда, йому, на відміну від Шапакіна, суму застави суд вирішив не підвищувати, залишивши її в розмірі 3,2 млн грн.

Нагадаємо, що раніше народний депутат України Андрій Парубій пообіцяв, що наполягатиме на включенні до порядку денного парламентської сесії законопроекту про неможливість внесення застави за тих людей, які були затримані чи заарештовані за підозрою в корупції та сепаратизмі. Свою обіцянку віце-спікер Ради не виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: