Порошенко зволікає з передачею справи проти Путіна до Гааги

Читать на русском
Заступник генпрокурора України Віталій Касько заявив, що документи про притягнення уряду РФ і самопроголошених республік готові для передачі до Гаазького трибуналу, але потрібна заява Президента.
Фото: УНІАН

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив, що документи про притягнення уряду РФ і самопроголошених республік готові для передачі до Гаазького трибуналу, тепер потрібна лише заява Президента України.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«По-моєму документи зависли десь у Кабінеті міністрів. Ми всю інформацію надали. У будь-якому випадку, тут важко пред'явити якісь претензії до Кабінету міністрів, тому що для того, щоб процес пішов, необхідна заява від голови держави, адже постанови парламенту не достатньо», – заявив Касько.

За словами заступника генпрокурора, сам проект звернення вже передано до Адміністрації Президента, але Порошенко не поспішає його підписувати.

Нагадаємо, що в лютому цього року Верховна Рада визнала юрисдикцію Гаазького трибуналу щодо вчинення військових злочинів проти людяності керівництвом Росії та самопроголошеними республіками «ДНР» і «ЛНР».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: