За перепустками до зони АТО вже немає черг – СБУ

Читать на русском
Службі безпеки України вдалося подолати проблему черг в процесі оформлення перепусток в зону проведення АТО.

Службі безпеки України вдалося подолати проблему черг в оформленні перепусток в зону АТО.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«СБУ за один місяць змогла вирішити таку болючу проблему, як перепустки на неконтрольовану територію. Завдяки тому, що 7-го липня була запущена електронна система з оформлення дозволів на переміщення в зоні АТО, наразі практично зниклі черги в оформленні», - повідомила Гітлянська.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що з 7 липня буде запроваджено електронну систему пропускного режимуСказано 24 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Загалом від громадян надійшло 664 тисячі 727 заяв, з них з 7 липня за допомогою електронної системи надійшло 62 тисячі. Надано дозволів: 641 тисяча, з них за допомогою електронної системи - 51 тисяча 34 дозволи. Якщо в перші дні кількість заяв, які надходили на електронну систему було приблизно 10 тисяч, то сьогодні ця цифра зменшилась приблизно до півтори-двох тисяч», - заявила речниця СБУ.

При цьому вона додала, що представникам координаційних центрів СБУ вдалось увійти в десятиденний термін оформлення такого дозволу.

Нагадаємо, система електронних перепусток в зоні АТО почала працювати з 7 липня, як і обіцяв секретар РНБО Олександр Турчинов. Паперові перепустки в зону АТО скасували 17 червня. Для перетину лінії розмежування досить направити інформацію електронною поштою, отримати підтвердження її обробки та повідомлення про дозвіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: