Російські політики наївно вірять, що українці пробачать їм агресію на Донбасі – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Російські політики перебувають у полоні ілюзій, сподіваючись, що Україна швидко пробачить росіянам агресію на півдні та сході країни

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інтерв'ю російського опозиціонера Михайла Ходорковського, в якому він заявив, що вже за три роки про конфлікт на Донбасі забудуть.

«Складно собі уявити, що у випадку припинення війни всі ці рани швидко заживуть і все забудеться. Ходорковський трохи живе в полоні ілюзій, як і всі російські політики. Україна живе зовсім іншим життям, і така агресія Росії, її поведінка буде пам'ятатись іще десятиліттями, тому не слід тішити себе такими спрощеними ходами. До того ж, для початку дружби, Росії як мінімум слід виплатити великі репарації», - аналізує політолог.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв представити план відбудови для України на наступні два роки у вересні 2014 рокуСказано 9 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім того, політолог висловив припущення про те, що насправді Ходорковський розраховує на політичні дивіденди після відходу Путіна, пропонуючи себе як прозахідного компромісссного політика. Однак, на його погляд, заяви Ходорковського про те, що Путін у 2018 році виграє вибори, а потім піде – це такі собі романтичні сподівання.

«Складається враження, що Путін з Ходорковським – два боки однієї медалі. Ось цей прогноз його, він же повністю в інтересах Путіна. Чому Ходорковський не говорить про те, що в серпні може статися черговий обвал рубля, який може спричинити черговий виток соціальних протистоянь в РФ. Росія – непрогнозована країна... Ходорковський не перестає пропонувати себе російській еліті в якості третього шляху. Не Іванов, Патрушев — бо це продовження політики Путіна, а Ходорковський – як інший шлях гармонізації відносин з Заходом», – аналізує Цибулько.

Сергій СоболєвНародний депутат України
Соболєв пообіцяв змусити Росію компенсувати збитки від окупації АР КримСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Додамо, що вимога домогтися виплату Російською Федерацією збитків від анексії АР Крим включена в передвиборчу програму кількох політичних сил. У їхньому списку, наприклад, «Батьківщина».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: