Яценюк хоче повернути контроль над державними землями

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зажадав дізнатися, під чиїм фактичним управлінням знаходяться мільйони гектарів державної землі.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк захотів дізнатися, під чиїм фактичним управлінням знаходяться мільйони гектарів державної землі.

Про це він заявив на засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, передає «Слово і Діло».

«Неприпустимо, коли в тіні знаходяться мільйони гектарів землі. Країна потребує швидкого вирішення цієї проблеми», - наголосив прем'єр.

Також Яценюк зазначив, що існують величезні проблеми з інвентаризацією земель. За його словами, ця проблема виводить у тінь мільярди доларів.

«Там хтось сіє, хтось збирає, хтось продає врожай, який ніде не обліковується. Хтось заробляє не мільярди гривень – іде мова про мільярди доларів. Навіщо їм платити в бюджет, якщо можна брати готівкою? Нащо інвентаризувати мільйони гектарів землі, якщо на цьому робиться багатомільярдний бізнес?», – зазначив глава Кабміну.

Арсеній Яценюк доручив міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадію Зубко «швидко вирішити цю проблему», підкресливши, що земля - ​​це найдорожчий актив в Україні, після людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: