Урядова оптимізація: в Кабміні скорочують людей, а в МОЗі – зарплати

Читать на русском
В Секретаріаті Кабінету міністрів та Міністерстві охорони здоров'я відзвітували про скорочення штату та зменшення витрат на утримання персоналу.

В Секретаріаті Кабінету міністрів та Міністерстві охорони здоров'я відзвітували про скорочення штату та зменшення витрат на утримання персоналу.

Так, із 730 працівників Секретаріату на своїх посадах залишилися 583, відповіли на відповідний інформаційний запит «Слова і Діла» в Кабміні.

«За період з 22.02.2014 по 16.07.2015 штатна чисельність працівників Секретаріату Кабінету міністрів була скорочена на 147 одиниць (з 730 до 583 одиниць), що становить 20,1 відсотка», – йдеться у повідомленні Секретаріату.

Додамо, що відповідну обіцянку 5 лютого 2015 року дала міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко. Однак, відповідаючи на запит системи народного контролю, працівники Секретаріату не уточнили, чи було проведене скорочення працівників відомства саме в період з лютого 2015 року.

Дещо іншу статистику наводить Міністерство охорони здоров'я: вочевидь, нестача кваліфікованих лікарів не дозволяє відомству досягти обіцяних показників оптимізації через просте скорочення персоналу. Тож, у відповіді на запит «Слова і Діла» щодо виконання обіцянки міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі про те, що МОЗ не скорочуватиме лікарів, у відомстві відповіли наступне: «За інформацією зазначених підрозділів у період з 01.01.2015 по 01.07.2015 скорочено 8224,75 штатних одиниць».

Пізніше представники Міністерства пояснили «Слову і Ділу», що під «штатними одиницями» там мають на увазі ставки заробітних плат. Цю обіцянку Олександра Квіташвілі активісти системи народного контролю також поки залишили зі статусом «В процесі», тому що у відповіді Міністерства не йдеться про фактичну кількість скорочених лікарів.

Нагадаємо, сьогодні, 23 липня, губернатор Дніпропетровської області Валентин Резніченко оголосив про намір скоротити кількість працівників районних держаних адміністрацій регіону в сукупності на 450 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: