У співробітників УЦОЯО знайшли 130 тисяч доларів – Генпрокуратура

Читать на русском
У ГПУ кажуть, що у співробітників Українського центру оцінювання якості освіти знайшли 130 тисяч доларів. У Міносвіти кажуть, що знайшли тільки 5 тисяч гривень.

За результатами обшуків в Українському центрі оцінювання якості освіти та за місцем проживання його окремих посадових осіб була виявлена комп'ютерна техніка, з якою проводилося втручання в систему, і кошти в сумі 130 тис дол США.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, передає «Слово і Діло».

Водночас, заступник міністра освіти Інна Совсун у себе на сторінці в Facebook повідомила, що ніяких 130 тис. доларів в ході обшуку знайдено не було. «Чашки і 5000 гривень – це весь улов власне у «керівництва». (Протоколи вилучень на руках у обох є – можна підтвердити, якщо треба)», – написала вона.

За її словами, обшуки проводилися вдома у трьох працівників УЦОЯО. «У Лікарчука (керівник Центру) і Винника нічого толком не знайшли. Третій працівник Центру – другу добу не виходить на зв'язок; спілкується зі слідчими без адвоката. До нього нікого не допускають», – повідомила заступник міністра.

Совсун також зазначила, що після «спілкування» з міліцією Винник потрапив до травмпункту з підозрою на струс мозку. Крім того, за словами заступника міністра, Міністерству освіти жодних документів чи доказів порушень ніхто не надав, тому підстави для будь-яких адміністративних дій у відомстві відсутні, а оцінити реалістичність звинувачень неможливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: