На відновлення Луганщини дали в 30 разів менше коштів, ніж потрібно

Читать на русском
Замість необхідних 4,4 млрд гривень, на відновлення Луганської області Кабмін виділив тільки 150 мільйонів гривень.

У лютому цього року Луганська ОДА заявляла, що бойові дії в регіоні завдали збитку на 4,4 млрд гривень. Через півроку Кабмін все ж таки виділив кошти для відновлення інфраструктури Луганщини, але всього лише 150 млн гривень.

«Уряд за моїм дорученням виділив на відновлення інфраструктури та житлових будинків на Луганщині 150 млн гривень. Вони повинні піти на медичні установи, садки, будинки», – заявив Порошенко у Сєвєродонецьку, передає «Слово і Діло».

Також Президент розповів, що незадоволений швидкістю відновлення регіону і відзначив, що війна стримує інвесторів для допомоги Україні в цьому питанні.

«Я, звичайно, не задоволений темпами відновлення. Але загроза повномасштабного відновлення бойових дій стримує від інвестицій в реконструкцію регіону. Всі, хто міг би вкласти гроші, в тому числі це стосується і держави, повинні мати гарантію, що відбудоване і відновлене не буде знову зруйноване війною. Тому нам так потрібен мир», – зазначив Президент.

Нагадаємо, що Кабмін призначив відповідальним за відновлення Донбасу екс-главу Кіровоградської обласної державної адміністрації Вадима Черниша.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: