Волонтер Георгій Тука – офіційно губернатор Луганської області

Читать на русском

Заміну Геннадію Москалю Порошенко знайшов серед волонтерського десанту: керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації призначений керівник проекту «Народний тил» Георгій Тука.

Президент України Петро Порошенко у Сєверодонецьку представив нового голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туку.

Новий губернатор Луганщини – відомий громадський активіст, керівник проекту «Народний тил» – одного з найбільших в Україні волонтерських об'єднань, що займається координацією зусиль волонтерів, збором та розподілом пожертв на потреби фронту, пише «Слово і Діло».

«Побачивши, як Георгій (Тука – ред.) ефективно працює, тиждень тому я сказав у своєму інтервю, що в мене є 3 кандидати. Зараз я можу розкрити: це були колишній підприємець з Луганщини, бюрократ і волонтер. І лише Георгій сказав, що його місце – на передньому краї. Я зробив вибір, і мій вибір – інколи кажуть, дуже ризикований – а я вваждаю, що це нове покоління, новий вид народної політики... Поки ми летіли, Кабінет міністрів схвалив призначення Георгія Туки очільником Луганської обладміністрації. Приймаю рішення про призначення Георгія Туки головою Луганської обласної державної адміністрації», – сказав, представляючи нового губернатора, Порошенко.

Першим завданням в роботі нового керівника регіону Президент бачить викорінення корупції на лінії розмежування в зоні проведення АТО.

Раніше «Слово і Діло» вже писало про те, що Туку можуть призначити головою Луганської ВЦА: такого висновку можна було дійти на основі публікацій у ЗМІ та дописів самого Туки на його сторінці у Facebook.

«Якщо я багато років бажаю зробити зміни в країні, то, врешті-решт, якщо надійде така пропозиція, я знаю, що мої друзі мене підтримають, і ми зробимо потужну команду, як одеська. І будемо працювати», – заявив він журналістам, а пізніше написав: «Остання нарада завершена. Можна... заодно і вивчити закон про військово-цивільні адміністрації».

У свою чергу, «Слово і Діло» підготувало інформаційний портрет нового очільника Луганської області: 51 рік, киянин, випускник Київського політехнічого інстиуту. Серед останніх місць роботи – телекомунікавційні підприємства ТОВ «Ен-Ті Телеком» (керівник відділу продажів) та ТОВ «Зеніт-Телеком» (директор), з 2014 року – керівник волонтерського проекту «Народний тил».

Як свідчить біографія Туки, досвіду роботи у сфері державного управління у нього немає, однак, судячи з результатів роботи «волонтерського десанту» в депатраменті речового забезпечення Міноборони – він необов'язковий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: