Як працюють ваші мери? Дайджест обіцянок міських голів за 14-21.07

Читать на русском

Мало що останнім часом може затьмарити «екшн», який влаштували в останні дні перед голосуванням у Чернігові два кандидати в нардепи по округу Сергій Березенко і Геннадій Корбан. Менше з тим, один такий епізод все-таки знайшовся: саме цього тижня «Слово і Діло» зафіксувало рекордну кількість обіцянок місцевого міського голови Олександра Соколова.

Хто знає, чи то на мера так вплинула літня пора, чи то ентузіазму йому в роботі не додали останні театралізовані акції з використанням манекену мера, поміщеного в клітку, але інакше, як провальною роботу щодо попередньо задекларованого Соколовим нині не назвеш.

Зокрема, міському голові Чернігова так і не вдалося розпочати будівництво обіцяного ще у квітні 2013-го року комплексного спортивного центру, добудувати всі об'єкти, початі корпорацією «Столиця» на Валу, встановити по місту таблички, які вказуватимуть як пройти до бомбосховища та ряд інших. Основна причина всіх нереалізованих планів – відсутність фінансування. Хоча у випадку ще однієї невиконаної декларації Соколова привести до ладу тротуар по вул. 50-річчя СРСР, навряд чи можна вважати відсутність фінансів головною причиною.

А поки мер Чернігова тішить статусом головного аутсайдера виконання своїх обіцянок серед решти мерів цього тижня, очільник Тернополя Сергій Надал підтверджує власні позиції у рейтингу відповідальності. Лише за останній період наряду з іншими своїми колегами йому вдалося виконати одразу 3 своїх попередніх декларації. З числа останніх – збереження приміщення РАГСу за адресою Майдан Волі, 2, облаштування пішохідної доріжки у парку «Топільче», а також початок ремонту дворів на вул. Лучаківського.

Серед решти мерів, чиї обіцянки цього тижня активісти «Слова і Діла» зафіксували як «виконані», є Луцький міський голова Микола Романюк, якому вдалося відкрити філію №1 департаменту соціальної політики з прийому громадян з питань соціального захисту, мер Полтави Олександр Мамай, який забезпечив ремонт фасаду кінотеатру ім. Котляревського орендарями, а також міський голова Львова Андрія Садовий, Геннадій Труханов (Одеса) і Віктор Анушкевичус (Івано-Франківськ). Садовому і Труханову вдалося реалізувати ряд транспортних планів, серед яких – виділення коштів на купівлю нових тролейбусів і повернення трамваю в Аркадію відповідно, а Анушкевичус забезпечив продовження розпочатого ремонту вул. Деповської.

Решта ж мерів за останній період запам'ятались лише власними новими деклараціями і зобов'язаннями та рядом епічних ситуацій, пов'язаних з власною персоною.

Так, вчора у Сихівському районі Львова невідомі утримували чотирьох нелегальних мігрантів з В'єтнаму і Узбекистану, вимагаючи приїзду міського голови Андрія Садового. Як з'ясувалось пізніше, заручницею виявилась в'єтнамка, котру хотіли нелегально переправити за кордон, але яка заборгувала виконавцям певну суму коштів.

А от міський голова Миколаєва взявся за роз'яснювальну роботу з виборцями. В ході однієї із зустрічей з жителями міста, міський голова достатньо емоційно розповів присутнім те, як народні депутати піаряться на проектах, які реалізуються місцевою владою за рахунок бюджетних коштів.

Проте, як показує досвід, навіть це не дає Гранатурову популярності серед містян. Згідно останнього опитування, опублікованого на сайті 0512.com.ua, переважна більшість жителів попри все хочуть зміни міської влади. А бажаючих позмагатися за неї, як у Миколаєві, так і решті міст – вистачає і «вони вже працюють».

Чого лише коштують фотографії із соціальних мереж цього тижня жителів Хмельницька, які зафіксували початок роздачі продовольчих пакетів по вулиці по Кам’янецькій, 38 одним із потенційних кандидатів в мери обласного центру Олегом Лукашуком.

Останній, нагадаємо, був народним депутататом України VIII скликання та входив до фракції «Блок Юлії Тимошенко». Він же переміг у січні поточного року в партійному праймеріз, який проводив міський осередок партії. Тоді серед тих, хто має намір прийти на виборчу дільницю і вже визначився зі своїм вибором на чергових місцевих виборах 2015 року, за Олега Лукашука були готові віддати свої голоси 15,1%.

Якщо Ви побачили чи почули обіцянку будь-якого іншого політика або чиновника, про зміст якої, на Вашу думку, має дізнатися вся країна, надсилайте її нам на електронну адресу [email protected] з поміткою «Обіцянки політиків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: