Резніченко вимагає в уряду 22 млн грн за оздоровлення бійців АТО

Читать на русском
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Резніченко вимагає від Міністерства охорони здоров'я розв'язати питання фінансування лікарень, в яких проводиться оздоровлення поранених бійців-учасників АТО.
Фото: www.rbc.ua

Губернатор Дніпропетровської області Валентин Резніченко вимагає у Міністерства охорони здоров'я й Міністерства оборони України вирішити питання з фінансуванням цивільних лікарень області, в яких проходять лікування та реабілітацію учасники антитерористичної операції та люди, що постраждали від бойових дій в Донецькій та Луганській областях.

Сума витрат із обласного бюджету на ці цілі вже сягнула майже 22 млн грн, констатував голова обласної адміністрації Валентин Резніченко, інформує «Слово і Діло».

«Поранені до регіону надходять постійно. Здебільшого це мешканці інших областей. Кошти на їх лікування у цивільних медустановах не передбачені, тому додатково виділяються з обласного бюджету. Бюджет регіону не безмежний, нам вкрай необхідно знаходити інші фінансові ресурси для лікування бійців АТО», – підтвердив слова керівника регіону його заступник Олег Кужман.

У Дніпропетровській ОДА наголосили, що МОЗ має підрахувати витрати, необхідні області на лікування учасників АТО. Водночас від цивільних медзакладів у Дніпропетровську очікують підписання угод з Міністерством оборони про надання їм фінансування.

В обладміністрації сподіваються на якнайшвидше порозуміння в цьому питанні з Києвом. «Для впровадження такої системи потрібно внести зміни в постанову Кабміну. Наразі порозуміння між ОДА та Києвом є, сподіваюся, найближчим часом питання буде вирішено», – додав Кужман.

Нагадаємо, 20 липня «Слово і Діло» підбило підсумки перших 100 днів роботи голови Дніпропетровщини Валентина Резніченка. У рейтингу за кількістю виконаних обіцянок Резніченко посів 11 місце серед усіх українських губернаторів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: