Локальна перемога правосуддя: обох прокурорів-хабарників залишили під арештом

Читать на русском
Апеляційний суд Києва знову заарештував колишнього високопоставленого чиновника Генпрокуратури Володимира Шапакіна, подвоївши йому суму застави.
Фото: http://www.hromadske.tv

Апеляційний суд Києва виніс рішення про повторний арешт колишнього заступника голови Слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна, подвоївши йому суму застави за вихід з-під варти.

Тепер застава для звільнення Шапакіна під домашній арешт становить 6,4 млн грн, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Аналогічне рішення той же Апеляційний суд столиці ухвалив учора, 20 липня, щодо другого корупціонера, взятого під варту в результаті спільної спецоперації СБУ та ГПУ – колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Щоправда, йому, на відміну від Шапакіна, суму застави суд вирішив не підвищувати, залишивши її в розмірі 3,2 млн грн.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що уряд ініціює питання щодо підвищення розміру застави для підозрюваних у корупції осібСказано 4 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо також, що, як розповів заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, кількість прокурорів в Україні необхідно скоротити до 7 тисяч осіб. 6,5 тис. з них керівництво ГПУ планує звільнити до кінця цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: