Інтерпол не припиняв розшук Януковича

Читать на русском
Розшук Віктора Януковича триває, і якщо той опиниться в зоні дії Інтерполу, його заарештують, повідомили «Слову і Ділу» в українському бюро організації.

Міжнародна кримінальна поліція Інтерпол не припиняла розшук колишнього президента України Віктора Януковича.

Щойно той з'явиться в зоні дії Інтерполу, він буде заарештований, повідомило джерело «Слова і Діла» в українському бюро організації.

«Янукович через своїх європейських адвокатів оскаржує в Ліоні (Франція – Ред.) законність виставлення його розшуку через Інтерпол. Суд Ліона розглядає це все, тому сторінку (Януковича на інтернет-сайті організації – Ред.) призупинили. Розшук ніхто не відміняв, якщо він з'явиться в зоні дії Інтерполу, його схоплять. Але зараз іде судовий розгляд законності доступу до сторінки Інтерполу», – повідомило джерело.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про те, що сторінку з досьє Віктора Януковича видалили з розділу розшукуваних злочинців на сайті Інтерполу. Пізніше стало відомо, що це було зроблено після подачі адвокатами екс-президента позову щодо її законності.

Додамо також, що, за інформацією нардепа Сергія Лещенка, Віктора Януковича було оголошено в розшук за справою «Укртелекому»: «Йому інкримінували нанесення збитків Бюджету внаслідок його ініціативи здійснити будівництво державним коштом мережі спецзв'язку, щоб звільнити від цих зобов'язань компанію ESU, яка купила «Укртелеком» на приватизації. Чому Януковича оголосили в розшук за цією справою? Бо за злочини проти Майдану Інтерпол відмовляє у розшуку – навіть Садовника», – зазначив Лещенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: