Інтерпол більше не шукає Віктора Януковича? (доповнено)

Читать на русском
З бази розшуку Інтерполу зникло досьє четвертого президента України Віктора Януковича – ймовірно, це пов'язано з фактом скарги адвокатів екс-президента-втікача.

З бази розшуку Інтерполу зникло досьє колишнього президента України Віктора Януковича, що у його оточенні вже пов'язують зі скаргами, поданими його адвокатами в міжнародну кримінальну поліцію.

Про це з посиланням на російську редакцію «РБК» пише «Слово і Діло».

Як повідомляють у виданні, факт зняття Януковича з розшуку підтвердили і в сім'ї самого екс-президента. Зокрема, про це заявив прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир. За його інформацією, в грудні 2014 року Інтерпол відмовив Києву в оголошенні в розшук 4-го президента України за звинуваченням у розстрілах людей на Майдані Незалежності.

Станом на 12:30 21 липня картка Віктора Януковича, внесена в базу Інтерполу 12 січня 2015, була відсутня. Пізніше в українському бюро Інтерполу повідомили, що доступ до інформації про розшук Януковича припинений тимчасово - до розгляду оскарження його захисту, призначеного на вересень цього року. «Згідно з останніми повідомленнями офісу з юридичних питань генерального секретаріату Інтерполу, доступ до інформації щодо міжнародного розшуку Януковича В. Ф. в обліках генерального секретаріату Інтерполу тимчасово призупинений комісією з контролю за файлами Інтерполу», - повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в бюро.

Раніше зняття санкцій із Віктора Януковича та його соратників прогнозував народний депутат Дмитро Добродомов. За словами нардепа, причиною цього може стати надто повільна робота українських правоохоронців.

Реакція українських нардепів на нинішнє рішення керівництва Інтерполу не змусила себе чекати. Член фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко прокоментував як «удар в спину з боку Інтерполу».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: